Jack van Oppen

Jack van Oppen

Momenteel ben ik Statenlid en raadslid voor de VVD in de Provincie Limburg en in de gemeenteraad van Brunssum.

Doen wat nodig is

Ik ben Jack van Oppen, zelfstandig ondernemer in een familiebedrijf en politicus met ruime bestuurlijke ervaring als oud-wethouder, fractievoorzitter en statenlid. Daarbij sta ik midden in onze mooie Limburgse leven.
Limburg kenmerkt en onderscheidt zich voor mij door haar hechte banden via verenigingen en een rijke cultuur. Graag draag ik daar actief aan bij.
De reden waarom ik al meer dan 35 jaar lid ben van de VVD ben is dat ik wil meepraten en bijdragen aan goede oplossingen. In mijn beleving is het niet de oplossing om boos te worden over wat niet goed gaat maar op een positieve manier proberen bij te dragen aan oplossingen. De politiek raakt veel te veel versnipperd door de vele politieke partijen maar door mee te doen aan de discussies binnen de VVD draag je positief bij, krijg je draagvlak en kunnen de beste keuzes gemaakt worden. Daarom ben ik bij de VVD.

Mijn speerpunten zijn:

  1. Namens de VVD zal ik mij inzetten voor de cultuur in Limburg. We moeten de unieke identiteit van Limburg borgen (schutterij, onze historie, tradities, vasteloavend, etc.);
  2. Er is te weinig doorstroming op de woningmarkt. Ouderen kunnen moeilijk een appartement vinden bij voorzieningen in de woonkernen van hun gemeenten. Als zij een passende woning vinden kunnen starters ook doorstromen. Zo snijdt het mes aan 2 kanten. Er moet (zo duurzaam mogelijk) gebouwd worden;
  3. De euregio heeft een sterke economische potentie, die moeten we veel meer uitbuiten. Te veel regels maken dit nog steeds onnodig lastig. In de euregio hebben we de mogelijkheid om economisch een 2e Randstad te ontwikkelen. Onderwijs, bedrijfsleven en werkgelegenheid in de euregio moeten meer toegankelijk zijn zonder dat er administratieve obstakels zijn tussen de grenzen van Nederland, Duitsland en België.
Vol enthousiasme ga ik op 15 maart 2023 als Nr 43 voor een plek in de Provinciale Staten. Dus moet ik met voorkeursstemmen gekozen worden. Dat is mij 4 jaar geleden net niet gelukt. Mag ik rekenen op jullie steun? Dan gaat mij dat zeker lukken!

Bijgaand het PS-Limburg Verkiezingsprogramma 2023 – 2027.
Ik ga daarover graag met u het gesprek aan.

Jack van Oppen
Ondernemer / Makelaar

Bijgaand het PS-Limburg Verkiezingsprogramma 2023 – 2027.
Ik ga daarover graag met u het gesprek aan.